Vaša korpa je prazna.

Učlanite se u

10 uvrnutih i ekstremnih sportova

Predstavljamo Vam 10 najuvrnutijih i najekstremnijih sportova po našem izboru. Da li biste probali neke od njih? Imate li dovoljno hrabrosti za ovo?

1. Šah boks

Smatra se vrhunski izazovom za testiranje mišića i mozga, ovi momci razmjenjuju udarce za tablom, smjenjujući se igranjem boksa i šaha u jedanaest rundi: 6 rudni šaha, svaka po 4 minute i 5 rundi boksa po  3 minute. Da bi bili dobri u ovom sportu, morate biti iskusan bokser i šahista makar klase A. Prava sitnica…

2. Calcio fiorentino

Prevodi se kao „firentinski šut“ , a svakako sadrži više od toga! Savremena verzija dozvoljava taktičke poteze poput glava-zadnjica, udaranja, laktanja i davljenja, ali zabranjuje iznenadne udarce i šuteve u glavu. Liči na jedan od holivudskih hitova „Igre Gladi“, ali bez ubijanja kao dozvoljenog poteza u pravilniku.

3. Zaron sa litice

Treba biti zaista pravi ekstrem pa skočiti sa litice visoke 30 metara pravo u vodu. Svake godine, Red Bull organizuje Svjetski šampionat u ovoj disciplini, gdje 11 ronilaca spremnih da se poigraju sa svojom sudbinom bivaju međusobno suprostavljeni, putujući širom svijeta i izvodeći četiri zarona na nekim od najimpresivnijih lokacija naše planete.

4. Eukonkanto (nošenje žene)

Ovom događaju, koji vodi poreklo iz Finske, sa pravom pripada nagrada za sport koji zaista testira muške limite… kako u domu, tako i van njega. Cilj je da muž prenese svoju ženu u najkraćem vremenskom roku preko poligona sa vrlo grubim preprekama poput kamenja, ograda ili vodenih površina. Komitet za pravila međunarodnog takmičenja u nošenju žena odlučuje o veoma strogim pravilima za ovaj događaj.

5. Red bull vazdušne trke

Veliki povratak je zakazan za 2014. godinu , kada će niskoleteće akrobacije ponovo zadiviti svoje obožavaoce! Malo dole, malo gore.

6. Šlep surfovanje

Ovaj sport ne predstavlja Vašu običnu šetnju parkom ili samo još jedan dan na plaži. U njemu se koriste „mlazne daske“ (ove pokretne planine talasa su isuviše brze da bi ste njima zaveslali na dasci, verujte ) i sigurni smo da bi Vam „vilica pala“ samo zbog jednog pogleda na pejzaž i sportiste koji se takmiče. Najveći talas, koji je zajahan, od prošle godine iznosi oko 27 m! Pa Vi vidite da li biste se oprobali u ovom sportu…

7. Ulični tobogan

Sanke sa točkovima Vas nose niz strmi i izazovni asfalt koji je dovoljno opasan i za vozila sa kočnicama, a ovi momci imaju samo svoja stopala… zainteresovani?

8. Kotrljanje sira

Vjerovali ili ne, kotrljanje koturova sira poput točkova nizbrdo na Kuperovom brdu u Engleskoj zajedno sa još jednom naizgled gladnom osobom predstavlja događaj koji se ponavlja iz godine u godinu. Da li treba još nešto reći?

9. Letjenje u odijelu sa krilima

Sam naziv ovog sporta bi trebalo da Vas zainteresuje. Odelo sa krilima je takvo da povećava površinu ljudskog tijela kako bi letač dobio polet. Bukvalno…

10. Teško blato

Vjerovatno najteži sportski događaj na planeti, tako da morate biti spremni za izazov koji Vas očekuje. Ne samo da poligon ima dužinu od 20 km koje morate preći, već ćete na njemu biti suočeni sa 20-30 prepreka kakve se nalaze i na poligonima za obuku vojnika i one će Vas izazvati mentalno i fizički.